Chec delicios cu mere si nuci

Pentru checul delicios cu mere si nuci aveti nevoie de 500 g mere curatate si taiate in felii, ½ de lamaie (suc si coaja rasa).

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g mere curatate si taiate in felii
  • ½ de lamaie (suc si coaja rasa)
  • 4 linguri de brandy
  • rom sau esenta
  • 50 g stafide
  • 100 g nuca taiata
  • un varf de cutit de ghimbir sau scortisoara
  • 200 g unt moale
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 300 g faina si
  • 2 lingurite de praf de copt Dr. Oetker
  • 75 g gem de caise
  • incalzit si trecut prin sita
  • nuci intregi pentru decorat si
  • 2 linguri de zahar pudra – pentru glazura.

Mod de preparare

Pentru checul delicios cu mere si nuci se incinge cuptorul la temperatura buna (200 grade), se unge cu ulei o tava de chec si se tapeteaza cu faina. Amestecati merele cu doua linguri de suc de lamaie. Separat se pun brandy, stafidele, nucile si ghimbirul. in alt vas, amestecati untul, zaharul, coaja de lamaie cu mixerul timp de cinci minute, apoi adaugati ouale si bateti bine pana devine ca o pasta. Adaugati merele si cerneti deasupra faina si praful de copt. Amestecati bine cu o lingura si adaugati stafidele cu nucile si ghimbirul. Puneti compozitia in tava cu lingura si dati la foc tare timp de 30 de minute, apoi reduceti temperatura la 180 de grade si lasati sa stea pana la o ora. Dupa ce s-a copt, lasati cateva minute, apoi rasturnati pe un gratar de sarma.


Checul delicios cu mere si nuci se serveste taiat felii cu glazura deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
4
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
5
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia