Se separa galbenusurile de albusuri si le punem in castroane separate. Galbenusurile si 10 linguri de zahar le mixam bine. Peste ele turnam sucul de l
Se separa galbenusurile de albusuri si le punem in castroane separate. Galbenusurile si 10 linguri de zahar le mixam bine. Peste ele turnam sucul de la o lamaie si continuam sa mixam pana devin ca o ciulama foarte groasa. Albusurile , dupa cum am spus le-am pus separat intr-un castron (dar il alegem ceva mai mare). Impreuna cu cele 20 de linguri de zahar, 4 pliculete de zahar vanilat si un praf de sare se mixeaza spuma tare pana devine sidefie. Oprim cateva linguri din spuma de albus separat. Restul de albus il amestecam cu galbenusul cu un tel cu miscari usoare de sus in jos. Punem coaja de lamaie.
Urmeaza faina proaspat cernuta si praful de copt. Se amesteca usor pana se inglobeaza toata faina. Se pune uleiul. Toata compozitia se imparte in 3 parti egale. O parte ramane in ligheanul de la albusuri, o parte se pune in castronul de la galbenusuri si partea a treia se pune peste albusul oprit. In lighean punem stafidele. In castronul de la galbenusuri punem inka diluata cu o lingurita de apa. In castronul in care am oprit albusul punem cacaua. Totul se amesteca usoar si avem grija sa nu se lase compozitia. Ne pregatim sa punem compozitia in tavi. Se iau 3 tavi maricele. Se tapeteaza cu hartie de copt.
Compozitia se pune incepand din centrul tavii cate o lingura din fiecare culoare puse una peste alta. Dupa aceea se pun din belsug bucati mari de nuca. Se coc la foc potrivit 1/2 cca 40-45 min, in functie de materialul din care sunt confectionate tavile si de marime.
Se pudreaza cu zahar vanilat si se feliaza. Reteta Chec defraga a fost propusa de defraga pe forum culinar.ro
Alte retete de chec gasiti aici:
Chec tigru,
Chec cu visine,
Chec cu cacao si nuca
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii