Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de chec cu smochine sunt necesare urmatoarele ingrediente: smochine, unt, zahar, oua, faina, nuci, vanilie, coaja de lamaie si de portocala.
Se freaca spuma zaharul cu untul. Se pun treptat, unul cate unul, cele 8 galbenusuri, apoi nucile, smochinele, fructele, vanilia, coaja de portocala si lamaie. Se adauga faina, se amesteca bine, apoi se adauga albusurile batute spuma. Se toarna compozitia in forma de chec unsa cu unt si presarata cu faina. Forma nu trebuie sa fie prea plina. Se coace la foc potrivit, se incearca cu paiul (forma trebuie sa fie miscata foarte incet).
Se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete recomandate:
Chec cu pere si zahar caramel
Chec aperitiv
Chec cu mere si vanilie
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii