Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si insiropat cu un suc de portocale amestecat cu doua linguri de zahar pudra.

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Chec cu portocale

Ingrediente

  • -10 linguri faina
  • -3 oua
  • -1 lingura cacao
  • -5 linguri zahar
  • -50 ml ulei
  • -150 ml suc portocale
  • -coaja razuita de la o portocala
  • -1 lingurita apa de trandafir
  • -1 plic praf de copt
  • - varf cutit bicarbonat sodiu
  • -1 lingurita ghimbir razuit
  • - 30 gr fulgi de migdale

Mod de preparare

Ouale impreuna cu zaharul le batem spuma pana cand isi schimba culoarea si nu se mai simt granulele de zahar. Adaugam coaja razuita de portocala, 1 lingurita apa de trandafir, faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cu bicarbonatul, sucul de portocale si uleiul.


Omogenizam rapid si turnam ¾ din compozitie in forma de guguluf (eu am folosit forma de guguluf cu diametru de 20 cm ). In restul compozitiei punem o lingura de cacao si lingurita de ghimbir razuit si amestecam. Turnam pe mijlocul aluatului existent deja in forma . Presaram deasupra fulgi de migdale si cu spatele unei linguri ii apasa putin ca sa nu se arda in timpul coacerii.


Dam forma la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 -25 minute sau pana trece testul scobitorii . Pana se coace checul nostru stoarcem 100 ml suc de portocale si il amestecam cu 2 linguri de zahar pudra. Scoatem din cuptor, il lasam sa se racoreasca si scoatem din forma pe o farfurie. Turnam deasupra sucul de portocale cu zaharul si lasam sa absoarba tot.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Desert tort cu cirese si ciocolata
Bucataras.RO

Desert tort cu cirese si ciocolata

Desert tort cu cirese si ciocolata
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce