Chec cu mere, nuci si stafide este o delicioasa reteta de prajitura. Pentru a prepara checul aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, zahar, oua, ulei,mere,nuci, stafide, coniac
Merele le-am amestecat cu esentele, coniacul, putina scortisoara si zema de lamaie. Ouale se mixeaza cu zaharul, uleiul si apoi se incorporeaza faian cu lingura amestecand usor. Adaugam bicarbonatul, restul de scortisoara, sarea, nucile, stafidele, cuisoarele, coaja de portocala si merele. Amesetcam usor sa nu se zdrobeasca cubuletele de mere si se varsa intr-o forma tapetata. Se da la cuptor pentru mai bine de 1 ora la foc mic. Compozitia aluatului este foarte groasa dar rezultatul este unul bun. Un chec foarte aromat pe care am sa-l mai fac si alta data.
Se feliaza si se servesc alaturi de o bautura calda.
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii