Chec cu fructe de padure

• separati ouale si bateti albusurile cu un praf de sare, in vasul de plastic al robotului multifunctional Ankarsrum, folosind

Portii
10
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Chec cu fructe de padure

Ingrediente

  • oua 6 buc
  • zahar 200 g
  • faina 200 g
  • praf de copt 1 lingurita
  • ulei 4 linguri
  • un praf de sare
  • extract sau esenta de vanilie 1 lingurita
  • coaja rasa de la o lamaie
  • fructe de padure congelate 300 g

Mod de preparare

• separati ouale si bateti albusurile cu un praf de sare, in vasul de plastic al robotului multifunctional Ankarsrum, folosind paletele duble pentru albusuri
• adaugati apoi zaharul treptat pana obtineti o bezea tare.
• amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, apoi turnati-le peste bezea. Amestecati usor, cu o spatula, de jos in sus, sa nu se lase bezeaua
• adaugati coaja rasa de lamaie si vanilia, apoi faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin si incorporati-le usor 
• la final, adaugati fructele de padure in compozitia de chec si amestecati foarte usor 
• tapetati cu ulei si faina doua tavi de chec si impartiti compozitia in doua 
• coaceti checurile la 180 de grade, 45 de minute si faceti testul cu scobitoarea 
• lasati checurile la racit in tava jumatate de ora, apoi scoateti-le pe un gratar si lasati-le sa se raceasca complet
• pudrati checurile cu zahar pudra inainte de servire.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia