Chec cu cirese si glazura roz

• mixati in bolul de plastic al robotului multifunctional Ankarsrum, cu ajutorul telurilor duble, albusurile spuma cu un praf de

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Chec cu cirese si glazura roz

Ingrediente

  • oua 6 buc
  • zahar 200 g
  • faina 200 g
  • praf de copt 1 lingurita
  • ulei 4 linguri
  • coaja rasa de lamaie 1 lingurita
  • vanilie 1 lingurita
  • un praf de sare
  • cirese fara samburi 300 g
  • Glazura:
  • unt 50 g
  • zahar pudra 100 g
  • crema de branza 150 g
  • suc de cirese 200 ml
  • zahar brun 50 g
  • amidon 1 lingura

Mod de preparare

• mixati in bolul de plastic al robotului multifunctional Ankarsrum, cu ajutorul telurilor duble, albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul pana obtineti o bezea
• bateti galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, cu un tel
• amestecati galbenusurile cu bezeaua, amestecand usor, cu o spatula, de sus in jos
• amestecati faina cu praful de copt si puneti putin cate putin peste compozitia de mai sus
• tapetati doua tavi de chec cu hartie de copt si impartiti compozitia in mod egal
• puneti deasupra ciresele si coaceti checurile in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 45 de minute
• faceti testul cu scobitoarea si lasati apoi checurile la racit
• intre timp pregatiti glazura
• puneti la fiert sucul de cirese impreuna cu zaharul brun, iar cand clocoteste si zaharul s-a topit adaugati amidonul
• lasati pe foc mic pana se ingroasa putin, apoi lasati la racit
• mixati untul moale cu zaharul pudra tot in bolul de plastic al robotului multifunctional Ankarsrum, apoi adaugati crema de branza si 2-3 linguri din crema de cirese, in functie de cat de roz doriti glazura
• imbracati checurile cu glazura.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Desert tort cu cirese si ciocolata
Bucataras.RO

Desert tort cu cirese si ciocolata

Desert tort cu cirese si ciocolata
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce