Chec cu alune si martipan

Se separa ouale, albusurile se bat spuma tare cu o priza sare (atat cat apucam intre 3 degete) si 3 linguri apa calduta. Se amesteca separat galbenuse

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 gr. martipan
  • 50 gr. unt
  • 100 gr. ciocolata menaj
  • 6 oua
  • 140 gr. zahar
  • 130 gr. faina + 1 plic praf de copt
  • 125 gr. alune macinate
  • pentru decor 50 gr. ciocolata menaj alba

Mod de preparare

Se separa ouale, albusurile se bat spuma tare cu o priza sare (atat cat apucam intre 3 degete) si 3 linguri apa calduta. Se amesteca separat galbenusele cu martipanul, zaharul si untul pina a rezultat o crema destul de fina. Se toarna apoi peste albusuri compozitia de martipan si se amesteca usor cu o lingura. La final incorporam usor faina amestecata cu alunele fin macinate si praful de copt.

Ciocolata se rade pe partea cu ochiuri mari de la razatoare si se pune 10 minute la congelator.

In forma de tarta (28cm), se toarna 1/2 din aluat apoi se aranjeaza fulgii de ciocolata deasupra, cu grija turnam deasupra si cealalta jumatate de aluat si nivelam usor.

Se coace 40 minute la 185 grade. Ciocolata alba se topeste la microunde si se decoreaza cu ea checul rece.

Alunele pot si inlocuite cu nuci sau migdale tocate fin.
Se serveste taiat felii potrivite, langa o ceasca de cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia