Checul aromat cu mere se prepara foarte usor. Este o reteta de chec pufos si delicat perfect de a fi servit langa o cana cu ceai.
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu 75 de gr de zahar pana se albesc, iar albusurile le batem spuma cu restul de zahar.
Adaugam treptat uleiul peste galbenusuri amestecand continuu, apoi apa impreuna cu un varf de sare.
Turnam galbenusurile peste albusurile spuma amestecand mereu. Adaugam un pliculet de zahar vanilat si coaja rasa de la o jumatate de lamaie. Incorporam faina cu praful de copt amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus.
Curatam merele de coaja si unul din mere il taiem cubulete, iar celalalt il taiem felii. Apoi adaugam cubuletele la compozitia noastra.
Ungem cu ulei o tava de chec si o tapetam cu faina. Asezam aluatul in tava.
Ornam cu feliute de mar pe diagonala.
Dam tava la cuptor pentru 30-40 de minute.
Scoatem tava din cuptor si acoperim cu un prosopel.
Tava Magnolia Easy Life: http://shabbychicshop.ro/tavi/900-tava-magnolia-easy-life.html
Foarte draguta pentru servit checul!
Checul aromat cu mere il scoatem din tava cand s-a racit si il servim pudrat cu zahar.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii