Briose cu vin

Briosele cu vin sunt alternativa perfecta a unui chec simplu. Un desert delicios care se face rapid si usor.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Briose cu vin

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 4 oua
  • 200g zahar
  • 135g unt
  • 200g faina
  • 120ml vin rosu
  • 1/2 lingura esenta vanilie
  • un varf de lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 praf sare
  • 1/2 pahar fructe uscate (visine)
  • 1 lingura cocos
  • Glazura:  jeleu de visine
  • ciocolata si ornamente

Mod de preparare

Se porneste cuptorul la foc potrivit.
Se mixeaza galbenusurile cu 100g zahar pana devin un amestec cremos.

Se adauga untul moale taiat in bucati si se incorporeaza cu mixerul in crema de galbenusuri.

Se adauga faina si praful de copt apoi adausurile, 1 lingura de cocos si 1/2 de pahar de visine uscate. Se adauga vinul, scortisoara si esenta si se amesteca totul bine.

Separat, se bat spuma albusurile cu sarea, apoi se adauga si restul de zahar 100g si se mixeaza pt a se dizolva bine.

Compozitia cu galbenusuri se toarna peste albusurile spuma si se amesteca usor de jos in sus.

Se pun cate 2 linguri in formele de briose si se dau la cuptorul incins in prealabil.

Se scot din cuptor si se aseaza briosele pe tavi, decorandu-se cu ce avem la indemana.

Pofta buna!


Biosele cu vin se servesc ca atare sau langa un pahar rece cu apa minerala.

Reteta de Briose cu vin a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Doitili.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia