Tort pentru Advent

Se ia un inel de 26 cm si se pune pe hartie de copt sau pe o tava. Biscuitii se pun intr-o punga si se sparg. Untul se freaca si apoi se amesteca cu b

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g biscuiti
  • 100 g unt
  • 6 foi gelatina
  • 200 ml frisca
  • 250 g Mascarpone
  • 500 g branza de vaci
  • 2 linguri miere
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 2 lingurite rase scortisoara
  • 75 g zahar 2 portocale
  • 2 pere mici
  • 60 ml liqor portocale
  • 300 ml suc portocale
  • 140 ml apa
  • 2 pachete gelatina
  • 4 linguri zahar

Mod de preparare

Se ia un inel de 26 cm si se pune pe hartie de copt sau pe o tava. Biscuitii se pun intr-o punga si se sparg. Untul se freaca si apoi se amesteca cu biscuitii pana se omogenizeaza. Aceasta compozitie se pune in forma si se face o "podea" cu lingura dupa care se lasa la rece. Se prepara gelatina pentru crema si frisca se bate bine. Mascarpone cu branza, mierea, zaharul vanilat, scortsoara si zaharul se amesteca bine. Gelatina se pune pe foc mic la incalzit, dar nu se fierbe apoi se pun cca 4 linguri de copmpozitia cu branza inauntru se amesteca incet cu telul dupa care se adauga si restul compozitiei. Se adauga frisca si se amesteca incet.

Crema se pune in forma peste blat si se intinde egal. Tortul se lasa la racit circa 2-3 ore.

Pentru compoztia de sus, portocalele se curata de coaja astfel incat sa se dewsprinda si partea alba de portocala dupa care portocala se taie felii. Perele se curata, se taie in 4 , se curata de samburi si se taie pe lung. Fructele se aseaza decorativpeste crema apoi liqorul si sucul de portocale se amesteca cu apa. Gelatina se prepara si apoi se amesteca cu sucul de portocale.

Se fierbe si se pune peste fructe. Se ia inelul jos si se poate orna dupa preferinte sau cu ciocolata alba rasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Parteneri
Desert cu fragi
Bucataras.RO

Desert cu fragi

Ieri am fost la cules de fragi,am facut dulceata si mi-am oprit si pentru un desert rapid.....ce a iesit,a iesit....de gust...

Desert cu fragi
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala