1. Pentru blat, se framanta un aluat din faina, unt, 80 g zahar si 1 ou; se infasoara in folie si se lasa sa se odihneasca la frigider cca 30 min. 2.
1. Pentru blat, se framanta un aluat din faina, unt, 80 g zahar si 1 ou; se infasoara in folie si se lasa sa se odihneasca la frigider cca 30 min.
2. Se incinge cuptorul la 200 °C.
3. Pe planseta tapeta cu faina se intinde o foaie subtire de aluat, se imbraca apoi cu ea o forma de tarta.
4. Se acopera cu hartie de copt, pe care se pun boabe de fasole pentru ingreunat; se coace blatul la cuptor cca 10 min.
5. Se scoate forma din cuptor si se indeparteaza hartia de copt cu tot cu boabe.
6. Se reduce temperatura din cuptor la 175 °C.
7. Pentru umplutura, se amesteca branza de vaci cu smantana, frisca si restul de zahar.
8. Se separa restul de oua; galbenusurile se inglobeaza in compozitia de branza.
9. Se bat albusurile cu sare si se adauga la branza.
10. Se toarne amidonul in ploaie; se inglobeaza.
11. Se asaza compozitia de branza pe blat si se niveleaza.
12. Se paseaza zmeura, se strecoara, iar pireul se repartizeaza cu lingura pe compozitia de branza.
13. Se marmoreaza trecand o tepusa de lemn printre straturi.
14.Tarta se coace la cuptor cca 40 min.
15. Se scoate, se desprinde din forma si se lasa sa se raceasca.
Se poate orna cu zmeura, zahar pudra, si lamaita.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii