Rulada fara oua

BLATUL:Se bat tare galbenusurile cu zaharul,se adauga faina si albusurile batute spuma tare.Se unge o tava mare de placinta cu ulei,se tapeteaza cu o

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt blat:5 oua
  • 5 ling zahar
  • 5 ling faina
  • ulei.Pt crema:o ling faina
  • 100ml lapte
  • 100g zahar tos
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 150g unt
  • 120g zahar pudra

Mod de preparare

BLATUL:Se bat tare galbenusurile cu zaharul,se adauga faina si albusurile batute spuma tare.Se unge o tava mare de placinta cu ulei,se tapeteaza cu o hartie unsa pe ambele parti cu unt,iar deasupra se toarna compozitia.Se pune in cuptor cu focul mic,avand grija sa nu se coaca prea tare,ca sa se poata rula.Cand a capatat o culoare usor roz este gata.Se scoate si se rastoarna pe un servet pe care s-a presarat zahar pudra.se ruleaza imediat si se lasa rulada sa se raceasca.CREMA:Se pune faina intr-un castron rezistent la caldura,se amesteca cu zaharul,cu coaja rasa si zeama de la o lamaie,se adauga laptele,cate putin si se amesteca bine cu lingura.Se pune pe foc mic si se amesteca pana se ingroasa.se ia de pe foc,se lasa sa se raceasca si se amesteca cu zaharul pudra frecat bine cu untul.Se deruleaza rulada,se intindfe crema rece pe toata suprafata,apoi se ruleaza din nou.Se pune pe un platou dreptunghiular si se lasa la rece ca sa se intareasca bine crema.Crema se poate inlocui cu o marmelada.
Rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
4
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia