Risotto cu ciocolata

Intr-o cratita topiti untul si adaugati apoi vanilia, batonul de scortisoara si frunzele de rozmarin. Mariti flacara si dupa cateva secunde adaugati

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Risotto cu ciocolata

Ingrediente

  • o cana (200 gr) orez cu bobul rotund
  • vanilie
  • 2 fire rozmarin
  • un baton scortisoara
  • 100 gr unt
  • 1/2 pahar vin alb(cam 150 ml)
  • 800 ml lapte
  • 4-5 linguri zahar
  • 80 gr. ciocolata(de care va place: neagra
  • cu lapte
  • alba...eu am folosit amaruie)

Mod de preparare

Intr-o cratita topiti untul si adaugati apoi vanilia, batonul de scortisoara si frunzele de rozmarin.

Mariti flacara si dupa cateva secunde adaugati orezul si amestecati cu o lingura sau un tel 2-3 minute. Orezul trebuie sa se perpeleasca putin.

Turnati apoi vinul si amestecati cam un minut, pana ce alcoolul se evaporeaza, iar compozitia devine cremoasa.

Puneti apoi zaharul. Din acest moment incepeti sa turnati cate un polonic de lapte. Dupa fiecare polonic amestecati bine si lasati orezul sa absoarba laptele. Nu turnati un nou polonic decat atunci cand cel precedent a fost absorbit de orez.

Procedeul dureaza cam 15-20 min. Cam pe la jumatate scoateti batonul de scortisoara. In acest timp orezul va fierbe si veti termina de pus laptele.

Gustati orezul, trebuie sa fie moale si cremos, dar boabele trebuie sa isi pastreze textura si forma. La sfarsit stingeti flacara si adaugati ciocolata pe care ati ales-o, maruntita.

Amestecati bine, iar apoi lasati cratita acoperita 1 minut.

Serviti cald ornat cu ciocolata de alta culoare, cu nuci sau fructe.

Cand e rece dati-l la frigider si veti avea o delicioasa budinca de orez.


Pofta buna!

Reteta Risotto cu ciocolata a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro

Alte retete cu orez gasiti aici:

Budinca de orez cu portocale,

Budinca de orez cu frisca si capsuni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Bulgur colorat cu snitele de soia
4
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Parteneri
Paine de casa
Bucataras.RO

Paine de casa

M-am inspirat din reteta Motanului

Paine de casa
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala