Intr-o cratita topiti untul si adaugati apoi vanilia, batonul de scortisoara si frunzele de rozmarin. Mariti flacara si dupa cateva secunde adaugati
Intr-o cratita topiti untul si adaugati apoi vanilia, batonul de scortisoara si frunzele de rozmarin.
Mariti flacara si dupa cateva secunde adaugati orezul si amestecati cu o lingura sau un tel 2-3 minute. Orezul trebuie sa se perpeleasca putin.
Turnati apoi vinul si amestecati cam un minut, pana ce alcoolul se evaporeaza, iar compozitia devine cremoasa.
Puneti apoi zaharul. Din acest moment incepeti sa turnati cate un polonic de lapte. Dupa fiecare polonic amestecati bine si lasati orezul sa absoarba laptele. Nu turnati un nou polonic decat atunci cand cel precedent a fost absorbit de orez.
Procedeul dureaza cam 15-20 min. Cam pe la jumatate scoateti batonul de scortisoara. In acest timp orezul va fierbe si veti termina de pus laptele.
Gustati orezul, trebuie sa fie moale si cremos, dar boabele trebuie sa isi pastreze textura si forma. La sfarsit stingeti flacara si adaugati ciocolata pe care ati ales-o, maruntita.
Amestecati bine, iar apoi lasati cratita acoperita 1 minut.
Serviti cald ornat cu ciocolata de alta culoare, cu nuci sau fructe.
Cand e rece dati-l la frigider si veti avea o delicioasa budinca de orez.
Pofta buna!
Reteta Risotto cu ciocolata a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro
Alte retete cu orez gasiti aici:
Budinca de orez cu portocale,
Budinca de orez cu frisca si capsuni.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii