Tiramisu reţetă cu frisca

Tiramisu reţetă originala este unul dintre cele mai indragite deserturi italiene, este foarte usor de facut si nu necesita coacere. Mai intai se marunteste branza.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu reţetă cu frisca

Ingrediente

  • 3 oua
  • 250 g frisca
  • 400g zahar pudra
  • 250 g branza mascarpone
  • 2 pachete piscoturi
  • cafea
  • cacao

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originala este unul dintre cele mai indragite deserturi italiene, este foarte usor de facut si nu necesita coacere. Mai intai se marunteste branza, se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un vas amestecam galbenusurile cu 200 g de zahar si cu branza pana se omogenizeaza. Se bat albusurile spuma si apoi se adauga restul de zahar treptat pana cand albusurile au consistenta celor pentru bezea. Se bate frisca. Se amestetca albusurile cu crema formata din galbenusuri zahar si branza si apoi se adauga frisca. Se lasa sa se odihneasca putin. In prealabil faceti o cana de cafea amara si o puneti la racit. Inmuiati usor piscoturile in cafeaua racita si asezati-le in tava. Dupa ce ati pus primul strat de piscoturi puneti un strat de crema, asezati un nou strat de piscouri si apoi alt strat de crema. In functie de inaltimea tavii pot fi trei sau mai multe straturi, insa ultimul trebuie sa fie neaparat de crema.


Se pudreaza cu cacao sau cu ciocolata neagra fin razuita. Alte retete de prajituri recomandate:

Chec pufos

Placinta cu mere

Gogosi pufoase

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia