Pere in lava de ciocolata

1.Se bate frisca impreuna cu zaharul tos,coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se inglobeaza pe rand ouale,urmate de faina amestecata cu praf de copt si

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Pere in lava de ciocolata

Ingrediente

  • INGREDIENTE BLAT:
  • 50 ml vin rosu sec
  • 400 gr frisca lichida
  • 200 gr zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 5 oua
  • 375 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 1 plic praf de copt
  • NGREDIENTE UMPLUTUTA SI GLAZURA:
  • 7 pere mijlocii
  • sucul de la o lamaie
  • 14 caise uscate/prune uscate
  • 75 gr nuci tocate
  • 3 lg miere
  • miezul de la un baton vanilie/extract de vanilie
  • 1 lg coaja rasa de portocala

Mod de preparare

1.Se bate frisca impreuna cu zaharul tos,coaja de lamaie si zaharul vanilat.

Se inglobeaza pe rand ouale,urmate de faina amestecata cu praf de copt si cacao. Ultimul se inglobeaza vinul.

2.Se incinge cuptorul la 200 grade C. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava dreptunghiulara (35x24cm) cu margine inalta. Se aseaza aluatul in tava si se niveleaza.

3.Se decojesc perele,dar nu se indeparteaza coditele.Se aseaza imediat in apa rece cu suc de lamaie. Se curata de cotoare de jos,cu ajutorul unui instrument de portionat inghetata sau cu ce aveti la indemana.

Se lasa sa se scurga si se umple fiecare para cu cate o caisa uscata.

4. Se infing perele in aluat si se presara miez de nuca. Se coace 70 min la foc potrivit, eventual dupa 60 min se acopera cu folie de aluminiu ca sa nu se arda. Se lasa sa se raceasca in tava.

5. Se da in fiert mierea cu extractul de vanilie si coaja rasa de portocala. Se unge parajitura cu acest amestec, se taie bucati si se serveste.
Pofta buna!

Reteta Pere in lava de ciocolata a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro

Alte retete cu pere gasiti aici:

Clatite cu pere caramelizate,

Chec cu pere si zahar caramel,

Flognarde aux poires (prajitura cu pere)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Parteneri
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala