Cuptorul se preincalzeste la 200 grade (foc mediu). Perele se curata, se taie in doua si li se scot samburii. Se pun cu mijlocul in jos in tava si se
Cuptorul se preincalzeste la 200 grade (foc mediu). Perele se curata, se taie in doua si li se scot samburii. Se pun cu mijlocul in jos in tava si se stropesc cu sucul de lamaie sa nu se innegreasca.
Zaharul, scortisoara si margarina se incalzesc pe foc pana se topeste zaharul. Nu se incalzeste prea tare sa nu se evapore margarina. Amestecul se pune peste pere.
Perele se coc 20-25 de minute pana se inmoaie si devin aurii. Din cand in cand in timpul coacerii se stropesc cu sosul din tava. (Faculatativ inainte de servire - perele se stropesc cu putin rom alb).
Sosul de vanilie se face conform instructiunilor de pe plic sau se prepara o budinca de vanilie mai lichida.
Sosul de vanilie se pune pe farfurii, se pune cate o jumatate sau doua de para/ portie si se orneaza cu fire lungi de coaja de lamaie.
Alte retete deosebite
Mere la cuptor
Prajitura cu crema de ciocolata
Bomboane cu visine
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii