Pere coapte cu scortisoara si sos de vanilie

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade (foc mediu). Perele se curata, se taie in doua si li se scot samburii. Se pun cu mijlocul in jos in tava si se

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pere coapte cu scortisoara si sos de vanilie

Ingrediente

  • 8 pere coapte
  • sucul de la 1 lamaie (coaja pentru decor)
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 60g margarina
  • 2 plicuri de sos de vanilie /1 budinca de vanilie facuta cu 600ml lapte(facultativ rom alb)

Mod de preparare

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade (foc mediu). Perele se curata, se taie in doua si li se scot samburii. Se pun cu mijlocul in jos in tava si se stropesc cu sucul de lamaie sa nu se innegreasca.

Zaharul, scortisoara si margarina se incalzesc pe foc pana se topeste zaharul. Nu se incalzeste prea tare sa nu se evapore margarina. Amestecul se pune peste pere.

Perele se coc 20-25 de minute pana se inmoaie si devin aurii. Din cand in cand in timpul coacerii se stropesc cu sosul din tava. (Faculatativ inainte de servire - perele se stropesc cu putin rom alb).

Sosul de vanilie se face conform instructiunilor de pe plic sau se prepara o budinca de vanilie mai lichida.
Sosul de vanilie se pune pe farfurii, se pune cate o jumatate sau doua de para/ portie si se orneaza cu fire lungi de coaja de lamaie.

Alte retete deosebite

Mere la cuptor

Prajitura cu crema de ciocolata

Bomboane cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Bulgur colorat cu snitele de soia
4
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Parteneri
Paine de casa
Bucataras.RO

Paine de casa

M-am inspirat din reteta Motanului

Paine de casa
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala