Panna cotta cu capsuni

Panna cotta cu capsuni este un desert italienesc aspectuos, dar absolut delicios. Este un desert usor cu care veti impresiona invitatii.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Panna cotta cu capsuni

Ingrediente

  • Panna cotta :
  • 1 l frisca lichida
  • 400 gr lapte
  • 100 gr zahar
  • 30 gr gelatina granule
  •  
  • Gelatina de capsuni:
  • 1
  • 5 kg de capsuni
  • 30 gr gelatina
  • 400 gr dulceata de capsuni

Mod de preparare

Panna cotta:
Frisca, laptele si zaharul se pun la foc 1-2 min.
Gelatina se hidrateaza in putin lapte rece si apoi se adauga peste amestecul de frisca.
Am asezat paharele inclinate pe o parte (am vazut pe mai multe bloguri, mi-a placut si mi s-a parut usor de realzat), am pus cu ajutorul unei palnii amestecul de frisca si am dat apoi la rece cam 4 ore.

Gelatina de capsuni:
Fructele spalate, curatate de codite le-am pus in blender, am adaugat si dulceata de capsuni si am mixat totul. Am hidratat gelatina in putina apa pe care apoi am incalzit-o pe aburi ca sa se dizolve si am adaugat-o in capsunile bleduite.
Am pus peste panna cotta rece, intarita, sucul de capsuni si am pus din nou la rece cam 2 ore paharele.


Panna cotta cu capsuni se serveste rece.
Pentru decor am folosit cateva boabe de zmeura proaspat culese din gradina si o frunzulita de menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
2
Prajituri

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
3
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
4
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Sos de cartofi
5
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia