Clateste orezul cu apa, strecoara-l si scurge-l. Sterge lamaia cu apa fierbinte si taie 2-3 fasii din coaja galbena cu un decojitor de cartofi. Fierbe
Clateste orezul cu apa, strecoara-l si scurge-l. Sterge lamaia cu apa fierbinte si taie 2-3 fasii din coaja galbena cu un decojitor de cartofi. Fierbe laptele cu 300 ml de apa, zahar, coaja de lamaie, unt/margarina si putin sare. Adauga orezul si fierbe-l (20 minute), amestecand din cand in cand, dupa care lasa-l la racit. Intre timp spala, curata si scurge fructele, scoate-le miezul si taie-le bucati, stropeste-le cu lichior (scufunda fructele care devin maro mai repede in suc de lamaie). Bate spuma tare 200 ml de frisca cu zahar vanilat. Toarna peste orez 200 ml de frisca lichida si frisca batuta spuma, amestecand cu grija. Aseaza orezul si fructele in farfurioare, in straturi, ultimul strat sa fie de fructe, acopera cu folie si raceste desertul.
Alte dulciuri retete recomandate
Cremsnit
Prajitura cu visine
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii