Orez cu caise

Laptele se fierbe cu 40 g zahar, se adauga coaja de lamaie, un praf de sare, pastaia de vanilie taiata in doua si cu semintele razuite de pe ea. Orezu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 ml lapte
  • 40 g + 80 g zahar tos
  • coaja si zeama unei jumatati de lamaie
  • sare
  • baton de vanilie
  • 120 g orez cu bob rotund
  • 500 g caise
  • 100 ml vin alb
  • scortisoara
  • cuisoare
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 200 ml + 100 ml frisca
  • 1 lingura fistic
  • 4 varfuri verzi de lamaita

Mod de preparare

Laptele se fierbe cu 40 g zahar, se adauga coaja de lamaie, un praf de sare, pastaia de vanilie taiata in doua si cu semintele razuite de pe ea. Orezul spalat se pune pe foc mijlociu, se fierbe moale timp de 20 minute amestecandu-l continuu.

Se raceste intr-un vas cu apa rece. Se scoate pastaia de vanilie si coaja de lamaie. Se spala caisele, se curata de samburi. 80 g zahar tos se caramelizeaza pana primeste o culoare maro auriu, se stinge cu vin si doua linguri de zeama de lamaie. Se adauga caisele, se presara cu condimente si se fierb la foc iute 2 – 3 minute, sa clocoteasca 1 minut, se raceste in apa cu gheata. 8 – 12 jumatati de caise se pun deoparte pentru ornat. Frisca (200 ml) se bate spuma.

La orez se adauga frisca nebatuta (100 ml) apoi frisca batuta. Orezul si sosul de caise se portioneaza in randuri alternative in 4 cupe. Se niveleaza si se pun la frigider 2 ore.

La servire se garnisesc cu caisele pastrate, fistic si frunze de lamaita.
Alte retete dulciuri recomandate

Ciocolata de casa

Tarta cu visine

Spuma de capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Bulgur colorat cu snitele de soia
4
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Parteneri
Paine de casa
Bucataras.RO

Paine de casa

M-am inspirat din reteta Motanului

Paine de casa
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala