Lapte de pasare in crusta caramel

Laptele de pasare in crusta caramel sau ille flottante in denumirea lui originala este un desert fin pe baza de lapte, oua, zahar si delicioasa aroma de vanilie.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Lapte de pasare in crusta caramel

Ingrediente

  • 150 g + 220 g zahar tos
  • 100g fulgi migdale
  • 5 albusuri
  • 1 lingurita esenta naturala de vanilie
  • creme anglaise
  • Pentru creme anglaise:
  • 5 galbenusuri
  • 120 g zahar tos
  • 1 lingurita amidon(optional)
  • 230 ml lapte
  • 1 pastaie de vanilie

Mod de preparare

In primul rand preparam creme anglaise:

Se amesteca cele 5 galbenusuri cu zaharul intr-o craticioara. Se mixeaza la viteza mica, pana ce crema se intareste si se albeste (cam 3 minute). Se adauga amidonul si se amesteca bine.

Taie pastaia de vanilie in 2, razuie cu lama unui cutit semintele si adauga-le la amestecul de galbenusuri.

Pune laptele la incalzit pana aproape de punctul de fierbere impreuna cu pastaia de vanilie. Cand este fierbinte toarna-l in fir subtire peste galbenusuri (fara pastaie). Acopera crema cu folie alimentara si da-o la frigider la racit.

Bate albusurile bine impreuna cu cele 150g de zahar tos, apoi imparte-le in boluri mai mici acoperite si pune-le la baie de aburi pentru cateva minute.

Lasa-le apoi in bol sa se raceasca.

Topeste restul de 220g de zahar si formeaza in ce forma doresti "gratare" de zahar ars.

Serveste albusurile in forme individuale cu creme anglaise, deasupra aseaza cosuletele de zahar topit si presara fulgi de migdale.


Laptele de pasare poate fi servit oricand.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
1
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
5
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia