Degrade cu merisoare

Prajitura cu merisoare si cacao este o reteta dulce si are la baza urmatoarele ingrediente: merisoare, cacao, oua, smantana, margarina, praf de copt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Degrade cu merisoare

Ingrediente

  • Stratul 1:  150g faina amestecata cu o lingurita de praf de copt 115 g de unt 60 g cacao 215 g zahar 3 oua 115 g cranberries proaspete sau congelate
  • Stratul 2:  150 ml smantana 75 g zahar 30 g faina 1 lingurita praf de copt 1 ou batut esenta de vanilie 50 g margarina 75g cioco de ras pe deasupra

Mod de preparare

Punem pe foc o cratita in care amestecam: untul cuburi, zaharul si pudra de cacao. Intre timp batem albusurile a doua oua si galbenusurile separat. Amestecam faina cu praful de copt si un varf de cutit de sare. Dupa ce s-au topit adaugam deasupra albusurile batute galbenusurile si cel de al treilea ou batut simplu cu furculita. La final incorporam faina care a fost amestecata cu praful de copt. Dupa ce am decongelat fructele le lasam la scurs si apoi le dam drumul in compozitie. Punem hartie de copt intr-o tava si turnam compozitia. Facem cel de-al doilea strat in felul urmator: amestecam smantana cu margarina moale, zaharul, praful de copt, faina, oul batut simplu cu furculita si vanilie. Adaugam in tava peste primul strat care deja s-a odihnit si radem pe deasupra cioco. Se da la cuptor si se lasa pana o vedeti rumena. Se face proba cu scobitoarea. Eu am copt cam 40 de min la 450 F in cuptor electric. Reteta recomandata de Lizura.


Alte retete de prajituri cu mere:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia