Drojdia, pusa intr-o cana cu 2 linguri de apa calda si lasata acolo 15 minute. Intr-un bol, amestecati ingredientele toate, si framantati drojdia pe
Drojdia, pusa intr-o cana cu 2 linguri de apa calda si lasata acolo 15 minute.
Intr-un bol, amestecati ingredientele toate, si framantati drojdia pe care o puneti la crescut.
Drojdia lasata 15 min in apa (se va face o chestie cremoasa, cel putin la mine).
Apoi se amesteca toate ingredientele, apoi maiaua si incepe sa se amestece bine cu o lingura.
Se rastoarna pe planul de lucru, si se incepe framantarea( mai adaugati faina sau lapte, daca e cazul, la mine a fost cazul de adaugat faina, putin, cate putin.Dupa ce ati terminat cu chinuitul aluatului, il puneti inapoi frumusel in castron, il acoperiti cu o carpa umeda, si il lasati 45 de minute. Dupa cele 45 de minute, il intindeti frumos cu sucitorul pe masa,nu foarte subtire si il taiati, intai in doua, api in patru, apoi in opt..etc,
Si incepeti sa rulati, incepand cu latura mai mare si terminand cu varful.
Va iese asa un cornulet, pe care al indoiti putin spre mijloc.
Apoi ii puneti in tava (eu am folosit una teflonata pe care nu a mai trebuit nici unsa, nici pusa hartie de copt).
II puteti unge cu ou inainte de a-i da la cuptor.
Ii tineti acolo cam 15 minute la 170 grade
Se servesc la o ceasca de lapte ori de cafea.
Alte retete recomandate:
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii