Budinca Diplomat

Budinca Diplomat este o reteta frantuzeasca clasica, care a fost adaptata, facandu-se cu fructe confiate, si coapta la cuptor in baie de aburi. Este un desert usor, care se serveste cu frisca sau crema de vanilie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Budinca Diplomat

Ingrediente

  • 80g fructe confiate
  • 50g curmale
  • 50ml rom
  • 3 briose uscate
  • 4 oua
  • 125g zahar tos
  • 50g zahar pudra vanilat
  • 750ml lapte
  • unt topit
  • pt unsul briosei
  • 50g zahar brun
  •  

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 170 de grade celsius. Pune fructele confiate si curmalele in rom si lasa-le sa se hidrateze. Feliaza briosele si taie discuri de marimea vaselor in care vei face budinca. Vei avea nevoie de 3 discuri pentru fiecare forma.

Prajeste putin briosele daca sunt proaspete in cuptor, cat sa devina aurii.

Intr-un bol mixeaza bine ouale impreuna cu zaharul pudra si cel tos, dupa care adauga si laptele. Ia un cerc complet de briosa, unge-l cu unt si aseaza-l pe fundul fiecarei forme unsa in prealabil cu unt.

Aseaza apoi deasupra feliei de briosa un strat de fructe confiate si curmale, toarna putin din amestecul cu lapte, apoi mai aseaza un disc si tot asa pana folosesti cele 3 discuri de briosa pentru fiecare forma. Ultimul disc taie-l in doua semicercuri, el va fi ultimul, peste care toarna amestec cu lapte din belsug, ca sa prinda o crusta frumoasa, aurie. Presara si putin zahar brun.

Pune formele individuale intr-o tava cu apa care le acopera putin peste jumatate si da la cuptor pentru o ora.

 


Serveste budinca Diplomat alaturi de o crema cu vanilie, inghetata sau niste sos de iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia