Budinca de tapioca cu lapte de cocos si ananas

Tapioca este un amidon extras din radacina plantei cassava (manioc). Sunt interesante, de fapt, bilutele care se formeaza, dar care sunt fara gust. Am fiert o cana de tapioca in 4 cani de apa. S-a ingrosat destul de tare si clatirea a fost mai dificila. Asa ca, eu sfatuiesc sa se foloseasca 6 cani de apa la o cana de tapioca. In rest, ramane sa aduceti aromele preferate si fructele care va satisfac pe voi.

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Budinca de tapioca cu lapte de cocos si ananas

Ingrediente

  • 1 cana tapioca
  • 4 cani apa (recomand 6)
  • 200 ml lapte de cocos
  • 2 linguri miere
  • 1 conserva suc de ananas
  • fructele dintr-un compot de ananas
  • 1 lingurita mica de gelatina
  • 3 linguri apa rece
  • capsuni pentru decor

Mod de preparare

Punem perlele de tapioca intr-o craticioara, iar peste ele adaugam apa rece. Punem craticioara pe foc mic, lasam pe foc si amestecam mereu pana incepe sa se ingroase. Perlele sunt fierte cam pe jumatate. Unele dintre ele au devenit transparente, dar unele au ramas albe. Strecuram perlele printr-o sita deasa sub jet de apa rece. Ideea este de a inlatura amidonul format. Veti avea o masa considerabila de amidon, vascoasa si care trebuie indepartata prin clatirea perlelor. Dupa ce ati strecurat toate perlele le puneti intr-o craticioara curata, adaugati laptele de cocos si puneti din nou pe foc. Amestecati si lasati pana toate perlele devin transparente. Pentru a nu pierde proprietatile mierii am pus-o cand budinca a fost calda.

Am amestecat gelatina cu apa rece si am lasat-o la hidratat. Am pus ibricul cu gelatina deasupra flacarii mici de la aragaz si am amestecat pana s-a dizolvat. Am lasat-o sa se raceasca si am pus-o peste sucul de ananas din conserva. Am pus fructele din compot intr-o strecuratoare. Budinca din perle de tapioca am pus-o in pahare/cupe de sticla, am adaugat cubulete din ananas si le-am dat la frigider pentru 1-2 ore. Sucul de ananas dupa ce a inceput sa se lege il punem peste budinca din pahare. Ideea este sa nu se amestece laptele de cocos din budinca cu sucul de ananas. Gusturile trebuie sa ramana separate. Se dau paharele la frigider si se lasa inca 30 minute, se decoreaza cu fructe(capsuni) si se serveste. Sa va fie de folos!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce