Budinca de portocale

Se pune intr-o oala faina amestecata cu laptele rece, apoi se adauga zaharul si untul taiat bucatele. Se pune oala pe foc, se amesteca cu lingura de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 80 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 50 gr zahar pudra
  • 2 cuburi de zahar
  • 50 gr unt
  • 1 portocala
  • 4 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 4 linguri lichior de portocale
  • 400 ml apa

Mod de preparare

Se pune intr-o oala faina amestecata cu laptele rece, apoi se adauga zaharul si untul taiat bucatele. Se pune oala pe foc, se amesteca cu lingura de lemn pana fierbe, se ia de pe foc si se lucreaza repede, timp de 5 minute, pana cand coca devine ca o alifie. Se toaca fin coaja portocalei, se pune in amestec si se inglobeaza galbenusurile. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in aluat, pentru a-l subtia. Se pune preparatul intr-o forma de budinca unsa cu unt si tapetata cu zahar, se aseaza forma in bain-marie si se pune in cuptor timp de 1 ora. Se rastoarna budinca pe o farfurie rotunda. Se fierb, timp de 5 minute, 400 ml apa cu 2 cuburi zahar si coaja de portocala taiata fin. Se adauga zeama portocalei si lichiorul.

Budinca, rasturnata pe o farfurie se serveste cu siropul de portocale. Alte retete de dulciuri:

Placinta cu mere

Tort diplomat

Inghetata de ciocolata cu piscoturi de sampanie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia