Budinca de pepene rosu

Budinca aromata si racoroasa de pepene rosu este un desert delicios si sanatos! Am taiat pepenele, i-am scos semintele, l-am taiat apoi bucatele si l-am mixat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Budinca de pepene rosu

Ingrediente

  • 1l suc de pepene rosu (dintr-un pepene rosu potrivit ca marime)
  • 3 linguri de amidon alimentar
  • 4-5 linguri de zahar (se pune dupa gust
  • in functie de cat de dulce e lubenita)
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • ciocolata amaruie.

Mod de preparare

Budinca aromata si racoroasa de pepene rosu este un desert delicios si sanatos!

Am taiat pepenele, i-am scos semintele, l-am taiat apoi bucatele si l-am mixat, iar cu o strecuratoare am scurs sucul.

Intr-o cratita, am amestecat amidonul cu zaharul si esenta de vanilie si l-am topit in cateva linguri de suc de pepene, apoi am turnat si restul sucului treptat, amestecand si am pus pe foc.

Atentie!! Trebuie neaparat sa stai pe langa cratita si sa amesteci mereu, iar focul, lasat cat de mic. La inceput isi pierde din culoare, dar spre sfarsit isi recapata culoarea vie, rosie.

Budinca de pepene rosu este gata in momentul in care, daca pui o picatura de budinca pe farfurie, aceasta ramane teapana si nu se scurge. Cand a sosit momentul acesta, se ia cratita de pe foc, se pune budinca in forme sau in cupe, se lasa sa se raceasca si se da la frigider 3-4 ore.


Budinca de pepene rosu se serveste rece si cu ciocolata amaruie rasa deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia