Budinca de paine cu unt

Budinca de paine este o reteta de desert potrivita atunci cand vreti ceva dulce. Pentru pregatirea retetei de budinca de paine aveti nevoie de lapte, oua, zahar, stafide, scortisoara, unt si frisca.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Budinca de paine cu unt

Ingrediente

  • 50g unt nesarat
  • 4lg gem de caise
  • 1 bagheta mare
  • 200g
  • taiata felii
  • 60g stafide
  • 2 oua mari
  • 2 galbenusuri
  • 40g zahar tos
  • 300ml smantana 48% grasime
  • 300ml lapte
  • 4lg cointreau
  • 2lg apa
  • Pentru servit:
  • 120ml smantana lichida

Mod de preparare

Foloseste o nuca de unt ca sa ungi un vas termorezistent adanc, de 1,5l. Intinde o lingura de gem de caise pe fundul vasului. Unge cu unt feliile de paine si aranjeaza-le in straturi suprapuse, presarand printre ele fructe uscate.

Freaca ouale intr-un castron, galbenusurile cu zahar tos pana devin cremoase, apoi incorporeaza continuand sa bati, laptele, smantana si lichiorul. Toarna incet crema peste feliile de paine si preseaza incet cu degetele ca sa fie bine acoperite cu crema. Lasa-le sa stea 20 de minute ca absoarba bine crema.

Incinge cuptorul la 180 grade celsius, pune vasul intr-o tava de copt dupa care umple tava cu apa pana la jumatatea vasului. Presara zahar deasupra budincii si las-o la cuptor pana se rumeneste.

Imediat ce budinca este gata, incalzeste restul de gem de caise cu o lingura de apa, pana se subtiaza. Intinde deasupra budincii cu o pensula si lasa budinca sa se odihneasca 15 minute inainte de a servi, ca sa se intareasca crema.

 


Budinca de paine cu unt se serveste fierbinte, cu smantana parfumata cu putin lichior.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
5
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia