Budinca de orez cu dulceata de gutui este un dulce delicios si sanatos, pentru ca, fiind facut in casa, puteti controla cu usurinta cantitatile si ingredientele.
O reteta care-mi aminteste de copilarie...
Orezul se pune la fiert in lapte, impreuna cu zaharul si scortisoara. Cand este gata, se scoate deoparte batonul de scortisoara.
Albusurile se separa de galbenusuri care se amesteca cu orezul cu lapte. Separat, albusurile se bat spuma tare sau se mixeaza.
Se amesteca spuma de albusuri cu orezul cu lapte, apoi se pune compozitia intr-un vas de cuptor uns cu unt, astfel:
Se pune mai intai un strat de orez, apoi cateva linguri de dulceata, apoi un alt strat de orez. Se da budinca la cuptor pentru circa 40-45 de minute, pana cand se rumeneste si capata o culoare aurie.
Mergeau la fix niste gutui facute dulceata din Camara cu Bunatati din Natura.
Budinca de orez cu dulceata de gutui se serveste atat calda, cat si rece, pudrata cu zahar pudra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzDrobul de pui este un preparat usor, pregatit din pipote, inimi si ficat de pui, foarte aromat si delicios, ideal pentru...
Drob de pui (reteta video)
Comentarii