Budinca de mere cu franzelute

Pentru a realiza aceasta budinca delicioasa de mere cu stafide aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: mere, stafide, oua, lapte, unt, franzelute, sare, vanilie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5—6 mere
  • 2 franzelute cu lapte (reci de 2—3 zile)
  • 3 pahare cu lapte
  • 3  oua
  • 50g stafide sau visine din dulceata
  • 1/2 pahar zahar
  • 100 g unt
  • 1 praf vanilie
  • sare
  • unt si pesmet pentru forma.

Mod de preparare

Se curata merele de coaja, se taie in doua, se scoate casuta cu samburi si se taie felii de grosimea unui deget. Franzelutele se taie de asemenea in felii de grosimea unui deget si fiecare felie se moaie bine in ouale batute cu furculita si amestecate cu laptele, vani­lia si sarea.

Se unge bine cu unt o forma rotunda sau o cratita, se presara cu pesmet si se capitoneaza cu felii de franzeluta muiata. Peste feliile de franzeluta de pe fundul formei se asaza un rand de mere taiate, se presara putin zahar si stafide sau visine din dulceata. Apoi se asaza un rand de felii de franzeluta muiata si peste ele din nou mere taiate, putin zahar, stafide sau visine.

Se procedeaza astfel pana se ispravesc merele. Ultimul rand trebuie sa fie din felii de franzeluta. Se toarna pe deasupra laptele cu ou ramas de la muiatul feliilor de franzeluta si pe toata suprafata se pun felii subtiri de unt.

Se coace la foc potrivit pana cand se rumeneste.


Se serveste fierbinte.

Alte retete recomandate:

Budinca de cartofi

Budinca cu franzele

Budinca de urda

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
2
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia