Budinca de mere cu migdale este usor de preparat. Contine scortisoara si zahar vanilat, care o face mai aromata si mai gustoasa.
Merele se curate de coaja, apoi se taie in felii. Se amesteca impreuna cu sucul de lamiae, 2 linguri de zahar si o jumatate lingurita scortisoara. Se unge o forma de sufleu cu unt, apoi se presara migdale macinate, iar deasupra se pun merele foliate. Separat, se amesteca faina cu praful de copt si restul de scortisoara. In alt castron se bate zaharul cu oul, uleiul, zaharul vanilat si laptele batut. Se adauga amestecul de faina si se omogenizeaza. Se toarna peste mere aluatul format, se niveleaza, se presara migdale rase si se coace in cuptor 30-35 de minute.
Se serveste calda, preasarata cu zahar.
Alte retete de dulciuri:
Lapte de pasare
Prajitura cu visine
Chec pufos
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii