Budinca de macaroane

Se pune intr-o oala apa cu sare si se lasa pe foc sa fiarba. Cand apa clocoteste, se pun macaroanele intregi, sau rupte in bucati si se lasa sa fiarb

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Budinca de macaroane

Ingrediente

  • 250 g macaroane
  • 2 l apa
  • 250 g branza de vaci
  • 100g smantana
  • 50 g unt
  • 3 oua
  • 1 cana de lapte
  • 1 lingura faina
  • zahar- 5 linguri
  • zahar vanilinat-1

Mod de preparare

Se pune intr-o oala apa cu sare si se lasa pe foc sa fiarba. Cand apa clocoteste, se pun macaroanele intregi, sau rupte in bucati si se lasa sa fiarba 10 minute. Se scurg de apa, punandu-se intr-o strecuratoare si se limpezesc cu apa rece. Se unge cu unt un vas termorezistent, se pune un strat de macaroane, se adauga branza amestecata cu 2 oua, cu zaharul si cu zaharul vanilinat, si apoi un ultim strat de macaroane. Se amesteca faina cu un galbenus de ou, cu lapele si cu smantana si se toarna peste macaroane. Se baga vasul la cuptor unde se lasa la foc potrivit, pana se rumeneste.


Se serveste calda.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Bulgur colorat cu snitele de soia
4
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce