Am pus o parte din lapte la fiert iar cealalta am amestecat-o intr-un castron cu zaharul, grisul si galbenusul. Separat am batut albusul +1albus ce-l
Am pus o parte din lapte la fiert iar cealalta am amestecat-o intr-un castron cu zaharul, grisul si galbenusul.
Separat am batut albusul +1albus ce-l aveam prin congelator(deci 2) spuma tare.
Cand laptele a inceput sa fiarba am turnat galbenusul.
Am amestecat pe foc pina s-a ingrosat.
Am luat apoi deoparte si am pus in grisul fierbinte albusele spuma tare si am amestecat bine cu telul.
Am pregatit 4 cesti de cafea sau boluri mai mici, ce aveti la indemana, le-am udat cu apa rece si am pus grisul.
Am lasat la rece 1ora.
Intre timp zmeura si zaharul le-am pus intr-un castron sa lase zeama si apoi cu batul de la mixer le-am facut piure.
Pofta buna!
Reteta Budinca de gris cu zmeura a fost propusa de s_tana pe forum culinar.ro
Alte retete de budinca gasiti aici:
Cuburi de budinca,
Budinca de gris,
Budinca de gris cu mere
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii