Deci, se bat galbenusurile cu zaharul, se pune grisul, apoi albusurile batute spuma. Se amesteca cu spatula,asta e aluatul. Se pune intr-o forma rotun
Deci, se bat galbenusurile cu zaharul, se pune grisul, apoi albusurile batute spuma.
Se amesteca cu spatula,asta e aluatul.
Se pune intr-o forma rotunda sau in tava de muffins.
Se fierbe laptele impreuna cu zaharul,zaharul vanilat,coaja de lamaie.
Scoatem din forma, turnam laptele firbinte peste fiecare forma,le lasam sa absoarba laptele.
Se lasa la FRIGIDER pt cateva ore, apoi se servesc ca atare sau cu spuma facuta din albus batut cu zahar pudra in care se adauga fructe pasate (capsuni,zmeura,afine etc)-eu am folosit zmeura.
Pofta buna!
Reteta Budinca de gris a fost propusa de Alis pe forum culinar.ro
Alte retete de budinca gasiti aici:
Budinca de gris cu lapte,
Budinca de gris cu mere,
Budinca de gris cu miere
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii