Budinca de cus-cus

Budinca de cus-cus este o reteta de budinca delicioasa, potrivita pentru micul dejun. Seamana cu budinca de orez cu lapte, dar este mai sanatoasa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Budinca de cus-cus

Ingrediente

  • cus-cus 1 cana
  • lapte 1 cana
  • zahar 2 cani
  • oua 4 bucati
  • unt 200 g
  • nuci 50 g
  • esenta vanilie 1 bucata
  • lapte praf 3 linguri
  • ness 6 linguri
  • menta 1 ceasca

Mod de preparare

Intr-un vas se fierbe laptele cu o cana zahar si cu esenta de vanilie. Dupa 5 minute de fierbere se adauga cus-cus-ul, se amesteca usor, se mai lasa pe foc 2-3 minute si se opreste focul.
Nucile caramelizate: Se prajesc nucile in cuptor 2-3 minute. Se face un caramel din 2-3 linguri zahar, se adauga 50 g nuci prajite si se amesteca rapid. Se intind nucile caramelizate pe o folie de aluminiu. Cand sunt reci, se faramiteaza la mixer.
Cupa de ciocolata: Se bat ouale cu 1 cana zahar, dupa care se adauga treptat untul, ness-ul si 3 linguri de lapte praf .Se fierb la foc mic pana ce crema se ingroasa. Se omogenizeaza foarte bine compozitia si apoi se toarna in boluri invelite in folie de aluminiu, astfel incat ciocolata sa ia forma bolului. Se lasa sa se raceasca.
In bolurile de ciocolata se pune cus-cus-ul amestecat cu nucile caramelizate si menta tocata. Se da la rece pentru 60 de minute.

Datorită valvei ajustabile pentru controlul presiunii, ingredientele îşi păstrează valorile nutritive.

Datorită cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore, eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.


Se serveste rece , decorata cu menta .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce