Budinca de creier cu sos de ciuperci

Aceasta reteta este foarte delicioasa. Pentru a prepara budinca de creier cu sos de ciuperci avem nevoie de creier, lapte, oua si smantana.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 130g unt
  • un creier de vaca
  • 1/4 franzela alba
  • 2pahare lapte
  • 6 oua
  • 3 linguri smantana
  • o lingura faina
  • zeama de lamaie.

Mod de preparare

Aceasta reteta este foarte delicioasa. Pentru a prepara budinca de creier cu sos de ciuperci avem nevoie de creier, lapte, oua si smantana. Se freaca 100g unt pana se face ca o spuma. Creierul se tine 10min in apa rece,apoi se curata de pielite. Painea se inmoaie in lapte, se stoarce si se bate bine cu untul, apoi se adauga ouale pe rand unul cate unul, se freaca bine dupa fiecare, iar apoi se adauga creierul taiat marunt. Se amesteca totul. Se unge o forma cu unt, se presara cu faina, se pune in ea compozitia si se fierbe in baie de apa 1 1/2ora, la cuptor. SOSUL:se taie ciupercile felii subtiri si se pun in cratita pe foc, cu o lingurita de faina, 30 g unt si se lasa sa fiarba in zeama lasata de ciuperci, pana scade, apoi daca este nevoie se mai toarna cate putina apa, ca sa fiarba bine ciupercile si se lasa sa scada. Cand ciupercile sunt fierte se toarna 3linguri cu smantana si zeama de lamaie. Se rastoarna budinca pe o farfurie iar deasupra se toarna sosul de ciuperci cand se serveste.


Se serveste cu sos de ciuperci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia