Budinca cu fructe de vara

Aceasta reteta de budinca cu fructe de vara, facuta cu felii de paine si fructe proaspete este foarte gustoasa si racoroasa. Reteta este foarte usor de preparat.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Budinca cu fructe de vara

Ingrediente

  • 600g amestec de fructe coapte bine
  • 25-40g zahar tos
  • dupa gust
  • in functie de dulceata fructelor
  • 3-4lg de lichior de coacaze sau cirese
  • felii de paine alba
  • mai tari
  • smantana lichida pentru servit

Mod de preparare

Amesteca intr-un castron fructele cu zaharul si cu lichiorul. Incinge o cratita teflonata, adauga amestecul in ea si lasa sa fiarba la foc mediu pentru 3-4 minute, pana incep sa lase zeama. Pune fructele intr-o sita, peste un bol, ca sa se scurga sucul din ele, timp de 10 minute.

Tapeteaza o forma pentru budinca sau un castron cu hartie pergament si indeparteaza coaja feliilor de paine. Dintr-o felie taie un disc care sa acopere fundul bolului, apoi altul mai mare pe care sa-l asezi deasupra.

Inmoaie feliile de paine in siropul de ructe numai pe o parte si foloseste-le ca sa acoperi fundul si laturile formei, cu partea inmuiata lipita de forma.

Pune fructele cu lingura in forma, apoi inmoaie feliile de paine de deasupra complet in sucul fructelor si acopera complet fructele. Toarna restul de suc deasupra, acopera cu folie alimentarea si pune forma pe o tava. Acopera cu o farfurioara de aceleasi dimensiuni si lasa budinca la rece.


La servire, inlatura folia si rastoarna budinca cu fructe de vara pe un platou si serveste cu smantana lichida.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia