Aceasta reteta este foarte delicioasa. Pentru a pregati alivenci moldovenesti, avem nevoie de cateva ingrediente simple.
Aceasta reteta este foarte delicioasa. Pentru a pregati alivenci moldovenesti, avem nevoie de cateva ingrediente simple. Se pune laptele la fiert, cu miere, unt si batonul de vanilie. Cind da in clocot, se pune malaiul, se amesteca pina se umfla nitel si se formeaza terciul. Se da la racit. Cit se raceste terciul, se amesteca galbenusurile cu brinza de vaci si smintina. Daca compozitia vi se pare moale, se poate pune o lingura da faina. Peste terciul racit se toarna compozitia de mai sus, iar la sfirsit se incorporeaza albusurile batute spuma. Se toarna in tava tapetata cu faina, se da la cuptor, max 180 C, pentru aprox 1 ora, sau pina in momentul in care, miscind usor tava, lateralele budincii sint tepene si se misca doar centrul. Simplu!
Se servesc taiati in bucati potrivite, fierbinti.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii