Trufe cu Cous-Cous

Intr-o cratita se amesteca apa, laptele de soia, mierea si sarea si se pune pe foc. Cand a inceput sa clocoteasca se adauga Cous-Cous-ul amestecat cu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Trufe cu Cous-Cous

Ingrediente

  • 1-1/2 cana apa
  • 1-1/2 cana lapte de soia
  • 3/4 cana miere
  • un praf de sare
  • 1-1/2 cana Cous-Cous
  • 2 linguri cacao
  • 3/4 cana pudra de migdale
  • esenta de vanilie
  • fulgi de cocos
  • esenta de rom
  • cacao
  • esenta de migdale
  • amestec de nuci (fistic
  • migdale) tocate
  • gem de caise / portocale

Mod de preparare

Intr-o cratita se amesteca apa, laptele de soia, mierea si sarea si se pune pe foc. Cand a inceput sa clocoteasca se adauga Cous-Cous-ul amestecat cu cacao. Cand incepe sa clocoteasca se face focul mic si se lasa sa fiarba aproximativ 5 minute (tot lichidul se va absorbi). Se ia de pe foc, se adauga praful de migdale, se amesteca.Se intinde compozitia intr-o tavita, se acopera cu un prosop umed si se lasa sa se raceasca.

Se imparte compozitia in trei:

- in prima se adauga esenta de vanilie si se "framanta" putin; cu mana umezita se fac bile. Se ung palmele apoi cu gem, se rostogoleste fiecare bila intre palme pana se imbraca in gem; se dau prin fulgi de cocos.

- in a doua se adauga esenta de rom. Se fac bile la fel ca si precedentele doar ca la final se dau prin cacao.

- in a treia se adauga esenta de migdale. Se fac bile la fel ca si primele doar ca la final se dau prin amestecul de "nuci".

Din aceasta compozitie rezulta 30 de trufe


Reteta Trufe cu Cous-Cous a fost propusa de CristinaK

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia