Pops din blat de tort

Pops-urile sau bomboanele din blat de tort sunt un desert ce poate fi mereu reinventat, fie ca vorbim de compozitie sau decor. Sunt un desert ideal de preparat impreuna cu copiii, le va face o adevarata placere sa framante compozitia si sa o decoreze dupa bunul plac.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Pops din blat de tort

Ingrediente

  • blat de tort
  • cate o tableta ciocolata pentru decor (alba
  • neagra
  • cu cacao)
  • bombonele colorate
  • 50g lapte/tableta de ciocolata
  • 50g zahar/tableta de ciocolata

Mod de preparare

In primul rand pregateste blatul de tort dupa indicatiile din reteta. Lasa blatul deoparte sa se raceasca dupa ce l-ai preparat.

Topeste la aburi fiecare tableta de ciocolata pe rand (in vase diferite), dupa ce e topita adauga laptele si zaharul si amesteca pana se dizolva si se omogenizeaza. Ia de pe foc si amesteca in continuare pana devine o crema fina.

Taie blatul in 3 parti egale si faramiteaza-l in 3 boluri diferite. Poti trasa aceasta sarcina "dificila" copiilor, cu siguranta vor fi incantati ca pot sa faca faramituri in voie.

Adauga in fiecare bol crema de ciocolata, dar mai lasa si pentru ornat cam 1/4 din cantitatea totala. Amesteca bine blatul de tort cu crema de ciocolata si lasa la frigider o ora.

Scoate de la frigider si formeaza cu mana mici bombonele pe care le asezi pe o hartie pentru copt. Incalzeste putin crema de ciocolata cat sa devina lichida. Infige in fiecare bomboana niste bete pentru frigarui la care le-ai taiat din capatul ascutit sau chiar betigase pentru acadele daca gasesti, iar apoi scufunda-le in crema de ciocolata, netezeste cu o spatula sau cu un cutit lat daca e nevoie, ca sa fie acoperite uniform. Textura cremei trebuie sa fie ca o glazura, ca sa o poti modela.

Aseaza fiecare bomboana in sus, intr-un stativ, sau intr-o strecuratoare de inox :). Nu ai nevoie de un suport special pentru bomboane, le poti sprijini in ochiurile strecuratoarei pentru legume, de exemplu, daca o intorci.

Lasa bomboanele astfel preparate pana se intareste glazura, dupa care le poti orna dupa bunul plac.

Sfaturi:

Atunci cand modelezi bomboanele, poti sa le dai diferite forme, sau poti sa iti faci mulaje dupa care sa decupezi blatul de tort in loc sa il sfaramitezi, dupa priceperea fiecaruia dintre noi. Noi ti-am pregatit cateva sugestii in galeria de imagini.

Poti sa dai diferite culori glazurii din ciocolata alba si sa "colorezi" bomboanele sub forma diferitelor animale.


Pops-urile din blat de tort pot fi servite oricand, la temperatura camerei. Nu se lasa mult afara daca este foarte cald, ca sa nu se topeasca ciocolata. Pops-urile pot fi pregatite ca si cadou pentru copii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia