Va mai aduceti aminte de fondante? Ei bine, si pe mine m-a apucat nostalgia si am facut aceste fondante cu nuca si trandafiri care mi-au amintit de copilarie. Incercati-le si voi!
Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.
Pot sa spun ca sunt realmente dependenta de tot ce e dulce, iar o bomboana buna n-o refuz niciodata.....dar unde sa gasesti fondantele de odinioara? Mai ales ca ele fac deliciul copiilor si bucuria adultilor...plus ca reprezinta un cadou perfect atunci cand esti in incurcatura si nu stii ce sa alegi.
Pt a forma bomboanele, am facut mai intai fondantul rozaliu: am hidratat gelatina intr-o lingura de apa, apoi am topit-o pe foc mic impreuna cu dulceata (sau mierea, dupa caz), apoi am adaugat untul si zaharul pudra, putin cate putin, pana s-a ingrosat, apoi am adaugat nucile macinate. Am lasat pasta rezultata la rece cca 2 ore, apoi am format bilutele cu mana unsa cu unt si le-am dat iarasi la rece.
Intre timp am facut glazura: acelasi fondant de mai inainte: am hidratat gelatina inr-o lingura de apa, am topit-o pe foc impreuna cu mierea, apoi am inceput sa adaug untul, colorantul si zahar pudra(putin cate putin), amestecand continuu, pana s-a format iarasi o pasta grosuta, dar oarecum lichida.
Am scos bomboanele de la rece si , cu ajutorul unei lingurite, le-am scufundat in fondantul caldut, apoi le-am asezat repede pe o tava tapetata cu hartie de copt. L-eam dat din nou la rece pt. 10 min, apoi le-am desprins foarte usor si le-am asezat in hartiutele lor speciale...si gata!Au iesit foarte gustoase,dulci, aromate si mi-au adus aminte de bomboanele din copilarie!
Pont: daca nu doriti sa va complicati cu fondantul glazura, puteti folosi glazura alba de zahar de la dr. Oetker din comert, in care adaugati colorantul si ceva mai putina apa decat scrie pe plic.
Enjoy!
Fondantele cu nuca si trandafiri se servesc la mesele festive sau atunci cand vrei sa le faci o surpriza celor dragi.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii