Va mai aduceti aminte de fondante? Ei bine, si pe mine m-a apucat nostalgia si am facut aceste fondante cu nuca si trandafiri care mi-au amintit de copilarie. Incercati-le si voi!
Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.
Pot sa spun ca sunt realmente dependenta de tot ce e dulce, iar o bomboana buna n-o refuz niciodata.....dar unde sa gasesti fondantele de odinioara? Mai ales ca ele fac deliciul copiilor si bucuria adultilor...plus ca reprezinta un cadou perfect atunci cand esti in incurcatura si nu stii ce sa alegi.
Pt a forma bomboanele, am facut mai intai fondantul rozaliu: am hidratat gelatina intr-o lingura de apa, apoi am topit-o pe foc mic impreuna cu dulceata (sau mierea, dupa caz), apoi am adaugat untul si zaharul pudra, putin cate putin, pana s-a ingrosat, apoi am adaugat nucile macinate. Am lasat pasta rezultata la rece cca 2 ore, apoi am format bilutele cu mana unsa cu unt si le-am dat iarasi la rece.
Intre timp am facut glazura: acelasi fondant de mai inainte: am hidratat gelatina inr-o lingura de apa, am topit-o pe foc impreuna cu mierea, apoi am inceput sa adaug untul, colorantul si zahar pudra(putin cate putin), amestecand continuu, pana s-a format iarasi o pasta grosuta, dar oarecum lichida.
Am scos bomboanele de la rece si , cu ajutorul unei lingurite, le-am scufundat in fondantul caldut, apoi le-am asezat repede pe o tava tapetata cu hartie de copt. L-eam dat din nou la rece pt. 10 min, apoi le-am desprins foarte usor si le-am asezat in hartiutele lor speciale...si gata!Au iesit foarte gustoase,dulci, aromate si mi-au adus aminte de bomboanele din copilarie!
Pont: daca nu doriti sa va complicati cu fondantul glazura, puteti folosi glazura alba de zahar de la dr. Oetker din comert, in care adaugati colorantul si ceva mai putina apa decat scrie pe plic.
Enjoy!
Fondantele cu nuca si trandafiri se servesc la mesele festive sau atunci cand vrei sa le faci o surpriza celor dragi.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii