Nu stiu alt desert care sa sugereze mai bine toamna ca merele caramelizate. Le gasesti la oktoberfest si la toate targurile, dar cele mai bune sunt cele facute in casa.
Merele in caramel sunt un desert iubit atat de copii cat si de adulti. Sunt foarte usor de preparat, iar in aceasta varianta caramelul are un gust intens.
In primul rand trebuie sa spalati bine bine merele, mai ales daca sunt din comert, s-ar putea sa fie cerate.
Infigeti betigasele in locul coditei si le lasati deoparte pana cand le vine randul.
Pregatiti caramelul, la foc mediu topiti caramelele in frisca lichida amestecand continuu, pana cand obtineti un sos caramel suficient de gros. Luati merele de betigase si le rotiti bine in oala, astfel incat sa aibe caramel pe toata suprafata.
Le puneti apoi pe o hartie pergament si le lasati pana cand caramelul s-a intarit.
Merele in caramel sunt un desert perfect si pentru petreceri.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii