Ciocolata de casa, alba cu nuci si portocala confiata este o reteta de ciocolata, facuta in casa, care se face usor si rapid si inlocuieste cu succes orice ciocolata din comert.
Portocala confiata: se curata o portocala de coaja iar coaja se taie bastonase si se pune un strat de coaja si un strat de zahar intr-un borcan pana se umple dupa care se inchide borcanul ermetic si se lasa la confiat coaja de portocala cel putin 1 saptamana (vom sti ca e gata confiata cand incepe sa lase in borcan ca un sirop).
Ciocolata de casa:zaharul cu apa se pun la fiert si se face un sirop gros (din momentul cand incepe sa faca bulbuci se fierbe cam 6-7 minute la foc potrivit), se adauga untul pana se topeste apoi laptele praf si se incorporeaza toate pana devine ca o crema groasa dupa care se toarna in forme si se pune deasupra miez de nuca prajit si portocala confiata si in fiecare forma se pune cate 1-2 picaturi de sirop din siropul lasat de portocala confiata. Se lasa pana a doua zi la racit.
Ciocolata de casa cu nuci si portocala confiata se serveste rece sau la temperatura camerei.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.
Strudel cu branza si visineReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii