Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, se adauga trei linguri de zahar si se bate in continuare, obtinandu-se o spuma tare. Se
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, se adauga trei linguri de zahar si se bate in continuare, obtinandu-se o spuma tare. Se amesteca laptele cu zaharul vanilat si se pune la fiert. Se ia cu lingura din albusul spuma si se formeaza bulgarasi, care se pun la fiert in lapte, atunci cand acesta incepe sa clocoteasca. Se fierb timp de vreo doua minute si se scot pe o farfurie, sa se scurga.
Se freaca galbenusurile cu restul de zahar, se amesteca laptele fierbinte in care s-au fiert bulgarii putin cate putin, si se pune la fiert in baie de aburi, amestecand continuu. Cand s-a ingrosat crema se Iasa la racit si apoi se adauga o lingura de lichior de cocos.
Se toarna crema in cupe, se pun deasupra cate doi bulgarasi si se presara fulgi de cocos.
Alte retete dulciuri recomandate
Spuma de capsuni
Ciocolata de casa
Tarta cu visine
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii