Bounty

Se taie untul cuburi si se pune intr-un vas rezistent la aburi si se adauga si smantana, apoi zaharul si sarea(zaharul poate fi si pudra). Se pune vas

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Bounty

Ingrediente

  • 250 gr unt
  • 250 gr nuca de cocos
  • 100 ml smantana lichida de buna calitate
  • 150gr zahar(eu am pus doar 100 gr si a iesit perfect)
  • un strop de sare
  • 2 picaturi de esenta migdale

Mod de preparare

Se taie untul cuburi si se pune intr-un vas rezistent la aburi si se adauga si smantana, apoi zaharul si sarea(zaharul poate fi si pudra).

Se pune vasul la bain-marie,pana se topesc ingredientele

cand amestecul incepe sa fiarba se mai lasa 5 min, apoi se trage de pe foc si se lasa la racit putin.

Se adauga cocosul si esenta de migdale si se amesteca bine

se pune folie de plastic in forma dorita si se aseaza compozitia ,eu am pus intai jumatate am presarat fulgi migdale putin trase in cuptor si apoi cealalta jumatate. Asta doar optional ,migdalele accentueaza gustul parfumat al cocosului. Si se pune vasul la frigi peste noapte.

A doua zi se rastoarna si se taie cuburi sau in forma dorita.eu am ales sa fac marginile rotunde, pt ca aveau o forma neregulata.

Se pregateste sosul de ciocolata: 300 gr ciocolata de buna calitate(eu am folosit amaruie) si 2 -3 linguri de ulei.

Se pun ingredientele pe bain-marie pana se topeste ciocolata si se lasa la temp. camerei sa se raceasca bine-bine, mestecand din cand in cand.

Abia apoi se trec patratele de cocos prin cioco.,ajutandu-va de 2 furculite scufundati bucatile de cocos in ciocolata.

Ciocolata fiind la temp camerei ,se vor usca imediat. De se intareste cioco prea tare mai puneti innapoi pe aburi.

Apoi puneti-le direct pe hartie de copt si decorati cum va place.
Pofta buna!

Reteta Bounty a fost propusa de nico-vya pe forum culinar.ro

Alte retete cu cocos gasiti aici:

Cuiburi cu cocos,

Banane in aluat de cocos,

Blute cu nuca de cocos

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce