Bomboanele devenite celebre sub brandul Raffaello sunt fine, catifelate, elegante. Si se prepara foarte usor.
Ai nevoie de 70 gr zahar pudra, 20 gr zahar vanilat, 100 gr unt, 300 gr ciocolata alba, 3 linguri suc proaspat de portocale, 160 gr nuca de cocos, migdale intregi si extra nuca de cocos pentru imbracat bomboanele.
Avem nevoie de un mixer, ca sa mearga treaba mai repede! Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o spuma. Rupe ciocolata si pune-o intr-un castron, apoi asaza-l deasupra unei craticioare cu apa fierbinte, fara ca apa sa atinga castronul. Acest procedeu se numeste bain- marie. Amesteca usor pana se topeste ciocolata. Pune intr-un bol incapator spuma de unt, nuca de cocos, ciocolata alba topita si racita si sucul de portocale. Amesteca bine ingredientele si lasa compozitia sa se odihneasca 5 minute.
Pune restul de nuca de cocos pe o farfurie si pregateste bomboanele. Formeaza bile din compozitie, pune in mijloc o migdala si apoi tavaleste-le prin nuca de cocos. Lasa-le la frigider 30 de minute sa se intareasca putin. Cine se poate opri dupa una singura? Eu sigur nu :)
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii