Se incepe cu bomboanele. Cantitatea ingredientelor nu este specificata fiindca se decide de masa aluatului bomboanelor la creare. Fructele uscate se p
Se incepe cu bomboanele. Cantitatea ingredientelor nu este specificata fiindca se decide de masa aluatului bomboanelor la creare. Fructele uscate se pun pentru o zi in alcoolul specificat la ingredientele lor, in cazul bomboanelor cu cocos si fistic se pune in frisca lichida. Dupa o zi cu ajutorul blenderului de mana se face pireu, apoi cu ingredientele potrivite se framanta un aluat care se poate forma in bomboane. Se tavaleste in ciocolata de menaj se pune pe hartie de copt si se orneaza. Pentru crearea cutiei de miere in miere se pune margarina si se topeste la foc mic. Se toarna peste faina, se adauga 1-2 oua, apoi ingredientele uscate si cu o spatula de lemn se face auatul. Daca nu se formeaza se poate adauga un pic de apa. Se obtine un aluat putin moale. Infasurat in folie se lasa sa stea o zi la temperatura camerei. Pe un blat de lemn presarat cu faina se framanta bine. Daca se mai lipeste, se adauga un pic de faina. Presarat bine cu faina se intinde si se taie la forma potrivita, in acest caz s-a folosit o tava de copt in forma de inima, in asta s-a copt dosul si marginile, in cuptor preincalzit la 150 de grade.
Alte retete dulciuri recomandate
Spuma de capsuni
Ciocolata de casa
Tarta cu visine
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii