Bombite de ciocolata

Incepem cu pregatirea CREMEI-care trebuie sa stea la frigider minimum 4 ore. Punem la fiert smantana impreuna cu ness-ul, cand da un clocot punem cioc

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata
Bombite de ciocolata

Ingrediente

  • Baza:
  • 200 g ciocolata de lapte sau amaruie
  • 150 g nutella
  • 200 g de fulgi de orez
  • Crema:
  • 1) de ciocolata amaruie:
  • 500 ml smanatana pt frisca
  • 400 g ciocolata amaruie daca vreti-putin ness
  • 2)de ciocolata alba si mocca
  • 500 ml smantana pt frisca
  • 300 g ciocolata alba 1 lingura de ness
  • Glazura
  • 350 g ciocolata amaruie
  • 3 linguri unt topit sau ulei

Mod de preparare

Incepem cu pregatirea cremei -care trebuie sa stea la frigider minimum 4 ore.

Punem la fiert smantana impreuna cu ness-ul, cand da un clocot punem ciocolata rupta bacatele, amestecam pana se topeste si mai lasam pe foc 2-3 minute. O punem in frigider minum 4 ore. Dupa aceea o batem la mixer (daca vreti crema mai aerata, se poate pune inca 250 ml de smantana pentru frisca).

Baza:

Amestecam ciocolata topita, cu fulgii de orez si nutella. Se pune intre 2 foi de hartie de copt si se intinde cu sucitorul o foaie de 1 cm grosime-aproximativ. Foaia rezultata se acopera cu hartie de copt si se lasa la congelator 20 minute pana se intareste. Dupa ce se scoate din congelator se decupeaza diferite forme-cercuri, romburi, patrate etc, ce doriti. Se poate intampla ca foaia sa se sfarame, mai puteti pune niste ciocolata topita si repetati procesul. Deasupra punem crema cu ajutorul spritului. Se pune din nou in congelator pana se intareste crema. Dupa ce crema s-a intarit incepem sa pregatim

Glazura:

Ttopim ciocolata pe baie de aburi si abia dupa ce s-a topit adaugam uleiul. Lasam sa ajunga la temperatura camerei si apoi cufundam bombitele inghetate in glazura. Lasam sa se intaresca glazura.


Se pun in congelator, apoi se scot si se lasa cateva minute inainte de a le servi.
Reteta Bombite de ciocolata a fost propusa de Alis pe forum culinar.ro
Alte retete de bomboane gasiti aici:
Bomboane raffaello,
Bomboane de martzipan,
Bounty

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce