Se topeste zaharul intr-o cana de apa si se pune la fiert, pana se formeaza un sirop legat. Se amesteca laptele praf cu cacaua si se toarna siropul, p
Se topeste zaharul intr-o cana de apa si se pune la fiert, pana se formeaza un sirop legat. Se amesteca laptele praf cu cacaua si se toarna siropul, putin cate putin, omogenizand. Se bate untul si se adauga si el. Apoi se incorporeaza in crema obtinuta romul, stafidele tinute o ora in rom si sase linguri de musli. Aceasta compozitie se toarna intr-o tava, intinzandu-se uniform si se lasa peste noapte la frigider.
Se zdrobesc fulgii de porumb si se adauga alunele macinate. Se omogenizeaza bine cu mierea si cand ciocolata s-a intarit suficient, se toarna amestecul de fulgi de porumb deasupra, in tava netezindu-se suprafata. Se mai lasa cateva ore la rece, apoi se scoate, se taie in bucati dreptunghiulare si se servesc reci, pe un platou.
Alte retete dulciuri recomandate
Ciocolata de casa
Tarta cu visine
Spuma de capsuni
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii