Acadele din biscuiti si lapte condensat

Acadelele din biscuiti si lapte condensat, cake pops adica, sunt un desert extrem de simplu si rapid de pregatit, dar de foarte mare efect. In plus, combinatia este delicioasa.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Acadele din biscuiti si lapte condensat

Ingrediente

  • 200g biscuiti pentru cafea (biscuiti spritati sau pandispan intarit)
  • 140ml lapte condensat (cel la conserva de 397g
  • nu cel pentru cafea)
  • 1 lingura sirop de caramel sau esenta de vanilie
  • 100g ciocolata alba
  • 3 linguri lapte
  • betigase pentru acadele (sau frigarui)
  • creioane colorate sidefate (sunt de la Dr. Oetker) si bomboane pentru decor

Mod de preparare

Acadelele din biscuiti si lapte condensat se prepara incredibil de usor, iar de gust nici nu mai vorbesc. In plus, le poti decora dupa bunul plac, le poti folosi ca decor comestibil pentru masa de sarbatoare, le poti ambala individual pentru a le darui copiilor. Mai mult, poti folosi biscuitii simpli care ti-au ramas de la sarbatori sau poate niste pandispan intarit. Pasii pentru a realiza bomboanele de casa sunt urmatorii:

Intr-un blender maruntesti foarte bine biscuitii, dupa care ii amesteci cu laptele condensat si lingura de sirop de caramel. Framanti bine cu mana, consistenta trebuie sa fie lipicioasa dar nu foarte umeda. Daca strangi aluatul intre degete nu trebuie sa curga lichid din el.

Formezi bile din aceasta compozitie - ca sa iasa uniforme foloseste o lingura ca si masura, le asezi pe o tava si le dai la congelator pentru 15 minute. In imaginea de mai jos vezi exact pasii ce trebuie urmati:

Intre timp pregatesti restul ingredientelor, va trebui sa te organizezi bine si sa te misti rapid :). Topesti ciocolata pe baie de aburi impreuna cu lingurile de lapte, si o pastrezi la cald, adica moale. Iti pregatesti si zaharul colorat sau bombonelele de decor si creioanele sidefate de la Dr. Oetker - cu care se lucreaza chiar foarte foarte usor si sunt de mare efect.

Scoti bilutele din congelator, inmoi putin dintr-un capat al batului pentru acadele in ciocolata alba si il impingi cu grija in mijloc. Lasi sa se intareasca, dupa care scufunzi fiecare acadea in ciocolata alba, scurgi surplusul si o intepi intr-o bucata de polistiren ca sa o fixezi. Decorezi dupa bunul plac si imaginatie, lasi putin sa se fixeze, dupa care le dai la rece ca sa se intareasca.


Acadelele din biscuiti si lapte condensat sunt desertul ideal pentru o petrecere a copiilor de exemplu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce